2400 παιχνίδια MS-DOS (Street Fighter, Alladin, Doom κ.ά.) δωρεάν μέσα από τον web browser!

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός The Internet Archive εγκαινιάζει έναν νέο τομέα στην ιστοσελίδα του όπου μπορούμε να βρούμε περισσότερα από 900 κλασικά arcade παιχνίδια για να παίξουμε δωρεάν μέσα από τον web browser.

Ο τομέας ονομάζεται The Internet Arcade και περιλαμβάνει παιχνίδια από τις δεκαετίες ’70, ’80 και ’90, τα οποία τρέχουν μέσα από τον emulator JSMESS (JavaScript MAME) και ίσως σε κάποια από αυτά να εμφανίζονται μικροπροβλήματα. Σύμφωνα με τον Jason Scott, επικεφαλής της προσπάθειας,

“Η συλλογή περιλαμβάνει τίτλους από την ‘εποχή του Χαλκού’ για τα video games, με ασπρόμαυρα γραφικά και απλούς ήχους, έως πιο εξελιγμένα με εικόνες, ψηφιοποιημένες φωνές και μουσική. Τα περισσότερα παίζονται, αλλά κάποια έχουν προστεθεί καθαρά για ανάλυση του προγραμματισμού τους”

Τώρα ετοιμαστείτε να καείτε εντελώς, καθώς ο οργανισμός έπραξε το ίδιο για περισσότερα από 2400 παιχνίδια MS-DOS!

Μιλάμε για παιχνίδια όπως Alladin, Street Fighter (I, II), Doom, Duke Nukem 3D, Maniac Mansion, Indiana Jones and The Last Crusade, Dune II, Golden Axe και δεν έχει σταματημό! Οι παλαιότεροι θα θυμηθείτε τα νιάτα σας και οι νέοι έχετε τη δυνατότητα να παίξετε δωρεάν όλα αυτά τα διαμάντια.

Με μια πρώτη δοκιμή παρατηρήσαμε δυνατότητα επιλογής Full Screen και σύνδεσης τηλεχειριστηρίου, οπότε προβλέπεται ατέλειωτο gaming, αρκεί να βρεθεί ο χρόνος.