Μετρηση βασικών μετεωρολογικών δεδομένων με τον μικροελεγκτή Arduino

 Τίτλος Ερευνητικής Εργασίας

Μετρηση βασικών μετεωρολογικών δεδομένων με τον μικροελεγκτή Arduino.

arduino-meteoΟ στόχος μας είναι να κατασκευάσουμε την πλακέτα με τα απαραίτητα ηλεκτρονικά στοιχεία( αισθητήρες, led, αντιστάσεις) στον μικροελεκτή arduino  και να το προγραμματίσουμε έτσι ώστε να μετρήσουμε τα βασικά μετεωρολογικά δεδομένα ( θερμοκρασία, φωτεινότητα, υγρασία).

Ομάδα μαθητών

Αΐλαμάκη Κατερίνα
Αισωπάκη Ευα
Αντωνάκη Μαρία
Γρηγοράκης Στέλιος
Δημητρίου Αφροδίτη
Δρακάκης Γιάννης
Ζουριδάκης Γιάννης
Ιβάνοβ Τόνι
Κουρουπάκης Γιάννης
Κωστάκη Γεωργία
Λεβεντέρη Εμμανουέλα
Μπουρμπουράκη Χρυσάνθη
Ρούγκιο Μαρία
Τζαβολάκης Μιλτιάδης
Τσαντάκη Φρειδερίκη
Φυγετάκης Μιχαήλ
Χατζηδάκη Μαριάννα

Τι είναι το Arduino

Το Arduino είναι ένας μικροελεκτής, δηλαδή μια απλή μητρική πλακέτα ανοικτού κώδικα, με ενσωματωμένο μικροελεγκτή και εισόδους/εξόδους, και η οποία μπορεί να προγραμματιστεί με τη γλώσσα Wiring (ουσιαστικά πρόκειται για τη γλώσσα προγραμματισμού C++ και ένα σύνολο από βιβλιοθήκες, υλοποιημένες επίσης στην C++ ). Το Arduino μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη ανεξάρτητων διαδραστικών αντικειμένων αλλά και να συνδεθεί με υπολογιστή μέσω προγραμμάτων σε Processing, Max/MSP, Pure Data, SuperCollider. Οι περισσότερες εκδόσεις του Arduino μπορούν να αγοραστούν προ-συναρμολογημένες· το διάγραμμα και πληροφορίες για το υλικό είναι ελεύθερα διαθέσιμα για αυτούς που θέλουν να συναρμολογήσουν το Arduino μόνοι τους.

Επίσημος δικτυακός τόπος arduino.

Πλήρης οδηγός προγραμματισμου στην ελληνική γλώσσα υπάρχει στην σελίδα του καθηγητή πληροφορικής κου Πουλακη Εμμανουήλ εδώ.

Δημιουργία πλακέτας, μέθοδος σιδερώματος, αποχάλκωση.

Παρουσίαση Εργασίας: Παρουσίαση

Κώδικας : digifest_2016